facebook share

Varmepumper

En varmepumpe tager energi fra luften udenfor og omdanner til energi til husets varmesystemer eller til varm luft, som blæses ind i huset. En varmepumpe er en billig form for opvarmning af dit hjem, da den producere mere energi end den bruger. Der findes to typer af varmepumper:

Denne type varmepumpe tager luft udefra, varmer op, og sender ind i huset. Luft til luft varmepumpen passer perfekt til mindre huse eller sommerhuse.

Denne type varmepumpe tager energi fra luften udefra, og omdanner til energi til at varme brugsvand, radiatorer og gulvvarme. Luft til vand varmepumper bruges ofte i helårshuse. 

Knud Jørgensen El ApS både sælger og montere varmepumper i hele Sydjylland. Så hvis du mangler en varmepumpe i Gørding, Esbjerg, Blåvand eller Grindsted eller andre steder i Sydjylland, så kan vi hjælpe dig.

> Læs mere om montering af varmepumper her

Prisen på en varmepumpe

Når du vælger og investere i en varmepumpe, så skal du være forberedt på, at du får, hvad du betaler for. Som hovedregel er de bedste varmepumper også de dyreste. Så køber du en billig varmepumpe, vil effektiviteten og holdbarheden være derefter.

Prisen og kvaliteten på en varmepumpe sættes efter, hvor gode specifikationer den har. Du skal blandt andet kigge efter:

 • Energimærket
 • SEER- og SCOP-værdi
 • Lydniveau
 • Normeffekt

Energimærket

Energimærket skal være tilgængeligt på alle varmepumper. Her kan du aflæse, hvilken energiklasse, som produktet hører til. Energiklasserne går fra A+++ og til D, hvor A+++ er den bedste. Herudover kan du aflæse de vigtigste specifikationer:

 • SEER-værdi
 • SCOP-værdi
 • Lydniveau

Lydniveauet er angivet for både indedelen og udedelen af varmepumpen.

Lydniveau

En varmepumpe vil producere noget støj, men der er forskel på, hvor meget støj de forskellige modeller producerer. Det er ventilatoren og kompressoren i varmepumpens udedel, der laver støj.

Derfor er det vigtigt, at udedelen placeres det mest optimale sted. Hvis du vælger os til at montere din varmepumpe, så hjælper vi selvfølgelig med at finde den mest optimale placering. Det er vigtigt både for dig selv, men også for din nabo, hvis jeres boliger ligger tæt. I værste fald kan din investering være spildt, hvis din nabo klager til kommunen over støjen, som forlanger at du fjerner den.

Derfor er støjniveauet vigtigt, når du vælger en varmepumpe.

Normeffekt

En anden specifikation, som er god at sammenligne varmepumper på, er normeffekten. Normeffekten angiver, hvor meget varmeenergi varmepumpen producerer pr. enhed strømenergi. Det måles i kWh. Hvis en varmepumpe eksempelvis har en normeffekt på 5 kWh, vil det sige, at den bruger 1 kWh på at producere 5 kWh.

SCOP-værdi

SCOP står for Seasonal Coefficient of Performance. Denne værdi findes ved, at en række målinger foretages over en fyringssæson. Her måles den varmeeffekt, som varmepumpen producerer og den strømeffekt, som varmepumpen bruger på at producere varmeeffekten. Når varmeeffekten divideres med strømeffekten, findes SCOP-værdien.

SCOP-værdien findes i en given klimazone. I Europa findes 3 klimazoner:

 • Varm – Svarer til Athen
 • Middel – Svarer til Strasbourg
 • Kold – Svarer til Helsinki

En høj SCOP-værdi i et varmt klima er således nemmere at få for varmepumpen end en høj SCOP-værdi i et koldt klima. Det danske klima svarer til et middel-klima.

Du kan derfor læse af SCOP værdien præcis hvor effektiv varmepumpen er i Danmark. Husk at kigge på, hvilket klima SCOP-værdien gælder for, når du sammenligner varmepumpers SCOP-værdi.

SEER-værdi

SEER står for Seasonal Energy Efficiency Ratio. Værdien beregnes ved at dividere den mængde varme, pumpen producerer, med den mængde strøm den har brugt til at producere det.

SEER-værdien er fundet ved at teste varmepumperne i et laboratorie. Derfor er du sikker på, at alle målingerne er foretaget under præcis samme forhold. Dét du ikke er sikker på er, om det er testet under temperaturforhold, som minder om Danmarks klima, og derfor hvor effektiv varmepumpen er under Danske forhold.

Placering af varmepumpe

En varmepumpe består både af en indedel og en udedel. Det er vigtigt at overveje, hvor begge dele skal side, både så indedelen sidder optimalt og uforstyrrende i hjemmet, og så udedelen hverken forstyrre dig eller din nabo. Faktisk skal udedelen sidde mindst 5-10 meter fra skellet til din nabo.

Det er dog også vigtigt at have med i sine overvejelser, hvor de to dele sidder i forhold til hinanden. Monteringen og varmeudnyttelsen bliver nemmere, hvis delene ikke sidder for langt fra hinanden.

Man skal have en KMO-godkendelse for at montere varmepumper. Derfor må du som privatperson ikke selv montere den. Vi hjælper selvfølgelig med at finde den optimale placering.

Varmepumper fra populære mærker

Hos Knud Jørgensen El ApS forhandler vi varmepumper fra mange kendte mærker. Køb for eksempel en varmepumpe fra:

 • Panasonic
 • Mitsubishi
 • Fujitsu
 • Haier
 • Vaillant

Køb din nye varmepumpe hos Knud Jørgensen El ApS

Hos Knud Jørgensen El ApS står vi klar til at hjælpe dig med at finde den rette varmepumpe til dit hjem eller din virksomhed. Vi kan rådgive dig omkring:

Du er altid velkommen i en af vores to butikker i Grindsted og Gørding, eller du kan ringe til os på telefon 70707099. Du kan også sende os en mail på info@kj-el.dk.

Gørding-Butik.png

Butik - Grindsted

Vestergade 69D

Grindsted 7200

Grindsted-Elsalg-Butik.png

Elsalg - Gørding

Nørregade 23

Gørding 6690