Varmepumper

Drømmer du om et mere energieffektivt hjem?
- Så skift til en varmepumpe!

Tilskudspuljen til varmepumper åbnes, og her kan du søge om økonomisk støtte til installation af en energieffektiv varmepumpe.

Hos Knud Jørgensen El hjælper vi dig med at udnytte denne mulighed for at reducere dit energiforbrug og forbedre din boligs værdi.

Vi tilbyder derfor:

 • Kompetent rådgivning om de bedste energieffektive løsninger
 • Professionel levering og installation af varmepumper
 • Støtte i forbindelse med ansøgning om tilskud

Tag det første skridt mod en mere energieffektiv bolig med hjælp fra Knud Jørgensen El. Du er også mere end velkommen til at ringe til os på 70 70 70 99, hvis du har spørgsmål.

En varmepumpe bruger energien fra luften udenfor og omdanner energien til husets varmesystemer eller til varm luft som blæses ind i huset. En varmepumpe er en billig form for opvarmning af dit hjem, da den producere mere energi end den bruger. Der findes to typer af varmepumper:

En luft til luft varmepumpe energien i luften og derefter sendes det ind i huset til en inde-del som fordeler varmen. Luft til luft varmepumpen passer perfekt til mindre huse eller sommerhuse.

En luft til vand varmepumpe udnytter også energien i luften via en ude-del, energien bruges til at opvarme brugsvandet i radiatorer, gulvvarme og varmvandsbeholderen. Luft til vand varmepumper bruges ofte i helårshuse. 

Knud Jørgensen El ApS både sælger og montere varmepumper i hele Sydjylland. Hvis du mangler en varmepumpe i Gørding, Esbjerg, Blåvand eller Grindsted eller andre steder i Sydjylland, så kan vi hjælpe dig.

varmepumpe

Prisen på en varmepumpe

Inden du investerer i en varmepumpe, er det en fordel at undersøge hvilken pumpe du skal vælge og hvilken størrelse pumpen skal have. Den største besparelse opnåes ved at investerer i en varmepumpe som passer til stedet hvor den skal installeres.

Prisen og kvaliteten på en varmepumpe sættes efter, hvor gode specifikationer den har. Du skal blandt andet kigge efter:

 • Energimærket
 • SEER- og SCOP-værdi
 • Lydniveau
 • Varmekapacitet

Energimærket

Energimærket skal være tilgængeligt på alle varmepumper. Her kan du aflæse, hvilken energiklasse, som produktet hører til. Energiklasserne går fra A+++ og til D, hvor A+++ er den bedste. Herudover kan du aflæse de vigtigste specifikationer:

 • SEER-værdi
 • SCOP-værdi
 • Lydniveau

Lydniveauet er angivet for både indedelen og udedelen af varmepumpen.

Lydniveau

En varmepumpe vil støje men der er forskel på hvor meget de forskellige modeller støjer, det er ventilatoren og kompressoren i varmepumpens udedel der støjer.

Det er vigtigt at udedelen placeres det mest optimale sted. Hvis du vælger os til at montere din varmepumpe, så hjælper vi selvfølgelig med at finde den mest optimale placering. Det er vigtigt både for dig selv, men også for din nabo hvis jeres boliger ligger tæt. I værste fald kan din investering være spildt hvis din nabo klager til kommunen over støjen som så måske forlanger at du fjerner den.

Varmekapacitet

En anden specifikation, som er god at sammenligne varmepumper på er varmekapaciteten. Varmekapaciteten måles i kWh, hvis en varmepumpe eksempelvis har en varmekapacitet på 5 kWh, bruger varmepumpen 1 kWh på at producere 5 kWh.

SCOP-værdi

SCOP står for Seasonal Coefficient of Performance. Denne værdi findes ved, at en række målinger foretages over en fyringssæson. Her måles den varmeeffekt, som varmepumpen producerer og den strømeffekt, som varmepumpen bruger på at producere varmeeffekten. Når varmeeffekten divideres med strømeffekten, findes SCOP-værdien.

SCOP-værdien findes i en given klimazone. I Europa findes 3 klimazoner:

 • Varm – Svarer til Athen
 • Middel – Svarer til Strasbourg
 • Kold – Svarer til Helsinki

En høj SCOP-værdi i et varmt klima er således nemmere at få for varmepumpen end en høj SCOP-værdi i et koldt klima. Det danske klima svarer til et middel-klima.

Du kan derfor læse af SCOP værdien præcis hvor effektiv varmepumpen er i Danmark. Husk at kigge på, hvilket klima SCOP-værdien gælder for, når du sammenligner varmepumpers SCOP-værdi.

SEER-værdi

SEER står for Seasonal Energy Efficiency Ratio. Værdien beregnes ved at dividere den mængde varme pumpen producerer med den mængde strøm den har brugt til at producere det.

SEER-værdien er fundet ved at teste varmepumperne i et laboratorie så alle målinger er foretaget under præcis samme forhold.

Placering af varmepumpe

En varmepumpe består både af en indedel og en udedel. Det er vigtigt at overveje, hvor begge dele skal side, både så indedelen sidder optimalt og uforstyrrende i hjemmet, og så udedelen hverken forstyrre dig eller din nabo. Faktisk skal udedelen sidde mindst 5-10 meter fra skellet til din nabo.

Det er dog også vigtigt at have med i sine overvejelser, hvor de to dele sidder i forhold til hinanden. Monteringen og varmeudnyttelsen bliver nemmere, hvis delene ikke sidder for langt fra hinanden.

Man skal have en KMO-godkendelse for at montere varmepumper. Derfor må du som privatperson ikke selv montere den. Vi hjælper selvfølgelig med at finde den optimale placering.

Varmepumper fra populære mærker

Hos Knud Jørgensen El ApS forhandler vi varmepumper fra mange kendte mærker:

Køb din nye varmepumpe hos Knud Jørgensen El ApS

Hos Knud Jørgensen El ApS står vi klar til at hjælpe dig med at finde den rette varmepumpe til dit hjem eller din virksomhed. Vi kan rådgive dig omkring:

Du er altid velkommen i vores butik i Gørding eller du kan ringe til os på telefon 70707099. Du kan også sende os en mail på info@kj-el.dk.

hvidevarer-goerding-1

Elsalg - Gørding

Nørregade 23, Gørding 6690

Varmepumpepuljen åbner mandag d. 27. maj kl. 10:00

Nu kan du søge om økonomisk støtte til installation af en energieffektiv varmepumpe.
Hos Knud Jørgensen El hjælper vi dig med at udnytte denne mulighed for at reducere dit energiforbrug og forbedre din boligs værdi.