Komfurer

Komfuret i et køkken kan have stor betydning for glæden ved at lave mad. Et godt komfur med en god kogeplade og ovn gør madlavningen sjovere og nemmere. Komfurer er fritstående og har kombineret kogeplade og ovn, derfor er der flere ting at tænke over når du køber komfur:

  • Ovnen
  • Kogepladen
  • Størrelsen

Der findes flere forskellige typer af komfurer, som vi vil gennemgå herunder. Så kan du få en idé om, hvilken type komfur, der passer bedst til dig. Læs herunder om:

  • Induktionskomfurer
  • Keramiske komfurer
  • Gaskomfurer

Du er altid velkommen til at besøge os i vores butik i Gørding eller ringe til os på telefon 70707099. Du kan også sende en mail til os på info@kj-el.dk.

komfur

Induktionskomfurer

Hvordan virker induktion?

Induktion – Under glasset på kogepladen sidder der en spole, den strøm der går gennem spolen skaber et magnetfelt i spolen. På induktionspladen er det kun pander eller gryder der bliver varme når de står på en af kogezonerne. Varmen udnyttes og fordeles bedre og det giver mindre varmetab. Med induktion kan man nemt, hurtigt og præcist styre temperaturen.

Man skal bruge pander og gryder med magnetisk bund, man kan teste om en pande eller gryde er magnetisk, ved at teste om en magnet vil sidde fast på ydersiden af grydens bund.

Regulér temperaturen med stor præcision med induktionskomfur

Et induktionskomfur varmer næsten øjeblikkeligt fra det øjeblik, du tænder for varmen. Det skal ikke, ligesom nogle andre typer af komfurer opvarme selv først, inden komfuret begynder at opvarme gryder eller pander. Derfor kan du tilberede din mad med stor præcision og derved opnå det bedste resultat for madlavningen.

Du undgår desuden også eftervarme med et induktionskomfur, da komfuret kun varmer, hvis det reagerer med gryden eller panden ovenpå. Du risikerer dermed ikke at din kogeplade står og varmer videre efter, at du har taget gryden af.

Derudover slukker induktionspladen øjeblikkeligt, og derfor undgår du også eftervarme og overtilberedning af maden, hvis du lader gryden stå på pladen, efter du har slukket for den.

Keramiske komfurer

Hvordan virker et keramisk komfur?

Keramisk komfurer og induktionskomfurer ligner til forveksling hinanden, men hvor induktionskomfurer bruger magnetisme, bruger keramiske komfurer glødetråde eller halogenlys.

Det keramiske komfur er længere tid om at varme op og bruger også mere tid på at få temperaturen ned igen, til gengæld kan alle typer gryder og pander benyttes.

 

Keramisk komfur med fleksibel kogezone

Mange modeller af keramiske komfurer har kogeplader med fleksibel kogezone, den enkelte kogezone har to størrelser.

Nem rengøring af keramisk komfur

Glasoverfladen på et keramisk komfur er nemt at rengøre, en klud, vand og et rengøringsmiddel beregnet til keramisk kogeplade, kan få det meste snavs af.

Gaskomfurer

Regulér temperaturen nemt med et gaskomfur

Et gaskomfur er det optimale komfur til at tilberede mad til perfektion. Et gaskomfur varmer øjeblikkeligt op til den temperatur, som man ønsker. Samme effekt har det, når du justerer ned på blusset. Flammen i blusset justeres øjeblikkeligt, når du justerer udledningen af gas, på den måde har man fuld kontrol over temperaturen.

Med et gaskomfur får du den optimale kontrol over temperaturen og tilberedningen af din mad.

Flere fordele med et gaskomfur

Den største fordel er absolut den fulde kontrol over temperaturen og tilberedningen. Der er dog også flere fordele ved at vælge et gaskomfur:

  • Kogegrej med ikke-flad bund

Udformningen på kogepladerne på et gaskomfur gør, at kogegrej med en ikke helt flad bund står stabilt på et gaskomfur.

  • Gas er billigere end el

En energienhed på et gaskomfur koster cirka det halve af energienheden på et elkomfur. Derfor er der faktisk penge at spare på jeres forbrug i husstanden ved valg af et gaskomfur.

Køb komfur hos Knud Jørgensen El ApS

Hos Knud Jørgensen El ApS har vi et stort udvalg af komfurer og kogeplader i vores butik i Gørding, vi står altid klar til at svare på alle dine spørgsmål. Vil du gerne vide mere om de forskellige typer af komfurer eller kogeplader, så er du også velkommen til at ringe til os på telefon 70707099 eller sende os en mail på info@kj-el.dk.

Når du køber dine hvidevarer hos os, leverer og monterer vi meget gerne. Vi tager også gerne dine gamle hvidevarer med retur. Vores montører har mange års erfaring med hvidevarer.

hvidevarer-goerding-1

Elsalg - Gørding

Nørregade 23, Gørding 6690