Kludevaskere

God yverhygiejne giver kvalitetsmælk, derfor er det nødvendigt med rene og desinficerede malkeklude. Hos Knud Jørgensen El ApS forhandler vi kludevaskere, nye og brugte. Kludevaskere er industrivaskemaskiner, der er specielt fremstillet til vask af malkeklude.

 • En kludevasker er mere robust end almindelige husholdningsmaskiner. Industrivaskemaskiner holder omkring 20.000 vaske, mens husholdningsmaskiner holder mellem 3.500 og 5.000 vaske
 • Mulighed for forvarmning af malkeklude, så kludene er dejlig varme når de skal bruges.
 • Den har kar i rustfrit stål, som er mere holdbart end kar i plastik som på husholdningsmaskiner
 • Den har en afløbsventil, som bedre holder til hø og strå end afløbspumpen på husholdningsvaskemaskiner

Hos Knud Jørgensen El ApS har vi stor erfaring med salg og montering af kludevaskere. Her på siden kan du læse om Nortec og Electrolux kludevaskere, som vi forhandler, samt hvorfor rene klude og god yverhygiejne er vigtigt.

kludevasker

Nortec og Electrolux kludevaskere – Industrivaskemaskiner til malkeklude

Hos Knud Jørgensen El ApS forhandler vi Nortec og Electrolux kludevaskere. Nortec og Electrolux producerer kludevaskere i et stilrent og brugervenligt design med stor kapacitet. De er producerede i rustfrit stål og har derfor lang levetid. 

Nortec og Electrolux kludevaskerne er udviklede, så de egner sig særligt godt til malkeklude. Det gør de, fordi de er lavcentrifugerende og med specialprogrammer til malkeklude.

Lavcentrifugerende kludevaskere

Når du vasker malkeklude, er det en god idé at vaske dem i en lavcentrifugerende kludevasker, da det er optimalt for en malkeklud at være fugtig og lun, når den skal bruges. Dét opnår du med en lavcentrifugerende kludevasker fra Nortec og Electrolux. Derudover forlænger det levertiden for din kludevaske, at højcentrifugeringen ikke tærer på den.

Programmer til malkeklude

Programmer særligt til malkeklude virker ved, at malkekludene puttes i maskinen efter endt malkning. Maskinen startes. Et ur sikrer, at kludene stadig er fugtige og lune, når de er vaskede. Det er effektiv og hygiejnisk vask.

Køb kludevasker fra Nortec

Nortec har tænkt over detaljen, så det bliver nemt for mælkeproducenter at producere mælk af høj kvalitet. Med Nortec kludevaskere får du:

 • Brugervenlig betjening – Tre tryk og vasken er i gang. Nemt, hurtigt og logisk
 • Maskinerne leveres med nogle af af markedets største lågeåbninger. Det gør det nemt og hurtigt både at fylde og tømme maskinerne
 • Maskinerne leveres med både rustfri stål trumle og kar.
 • Maskinerne er designet og konstrueret til at være et af markedets mest solide og robuste maskiner.
 • QWS-system: Styrer maskinens vand-, el-og sæbeforbrug, så det automatisk er afstemt eft. mængden der kommes i maskinen.

Køb kludevasker fra Electrolux

Electrolux malkekludemaskiner er udviklet i Danmark for mere end 20 år siden, og de er løbende blevet videreudviklet ud fra de erfaringer som flere tusinde mælkebønder har gjort. Med Electrolux kludevasker får du.

 • Brugervenlig betjening
 • Maskinerne leveres med nogle af af markedets største lågeåbninger. Det gør det nemt og hurtigt både at fylde og tømme maskinerne
 • Maskinerne leveres med både rustfri stål trumle og kar.
 • Maskinerne er bygget til at holde 10-15 år.
 • Indbygget tidsur for automatisk start før malkning.
 • Mulighed for automatisk sæbe dosering.
kludevasker

4 tips til kludevask

 1. Vask ved minimum 60 grader                              Malkeklude skal vaskes ved minimum 60 grader, da den høje temperatur dræber de mest almindelige bakterier. Vær dog opmærksom på, at hvis du har køer med syge yvere, bør du vaske ved 90 grader for at være på den sikre side.
 1. Overfyld ikke kludevaskeren                                           Der skal være luft i maskinen, så snavs og skidt ikke bare ryger fra en klud og over i en anden. Det skal være luft omkring kludene, så vandet kan skylle snavs ud af maskinen.
 1. Kom ikke rene malkeklude i beskidte spande                  Din kludevasker kan virke helt optimalt, men hvis du kommer dine maleklude i beskidte kludespande, så kan du begynde forfra. Så sørg for altid at have rene kludespande klar.
 1. Husk servicetjek!                                                           Vær helt sikker på, at de indstillinger, du sætter maskinen til, faktisk virker, ved at føre jævnlige servicetjek på kludevaskeren. Det kan vi hos Knud Jørgensen El ApS selvfølgelig hjælpe med.

Hvorfor er god yverhygiejne vigtig?

En malkeko producerer i gennemsnit 26 liter mælk om dagen, og den malkes 2-3 gange i døgnet. Mælken produceres i malkekoens yver i de 4 mælkekirtler. Så både for at få ren mælk og for koens skyld, er det vigtigt, at yveret holdes rent, så koen ikke får yverbetændelse.

God yverhygiejne starter ved en ren malkeklud. Med en ren og desinficeret malkeklud kan kim-, spore- og celletal holdes nede, hvilket er indikationen på ren yver og mælk.

Kimtallet måles for at finde indholdet af mikroorganismer i mælken. Sporetallet måles for at finde indholdet af sporer i mælken. Celletal angiver antallet af celler fra yvervævet. Hvis en ko har yverbetændelse eller bakterier i yveret eller omkring pattespidserne, vil det kunne måles på kim-, spore- og celletal.

Køb kludevaskere hos Knud Jørgensen El ApS

Hos Knud Jørgensen El ApS har vi stor erfaring med salg, montering og service af kludevaskere. Vi forhandler både nye og brugte kludevaskere, så vi har med sikkerhed en kludevasker med en kapacitet, som passer til dit behov.

Kig forbi vores butik i Gørding og få en snak om, hvilken kludevasker, du bør vælge, eller ring til os på telefon 70707099. Du kan også sende os en mail til info@kj-el.dk.

hvidevarer-goerding-1

Elsalg - Gørding

Nørregade 23, Gørding 6690

Varmepumpepuljen åbner mandag d. 27. maj kl. 10:00

Nu kan du søge om økonomisk støtte til installation af en energieffektiv varmepumpe.
Hos Knud Jørgensen El hjælper vi dig med at udnytte denne mulighed for at reducere dit energiforbrug og forbedre din boligs værdi.