Opvaskemaskiner

En opvaskemaskine er blevet et næsten uundværligt element i et køkken. Derfor fås en opvaskemaskine også i mange forskellige udgaver, så den kan passe ind i ethvert køkken.

Hos Knud Jørgensen El ApS forhandler vi opvaskemaskiner fra mange kendte mærker som:

 • Bosch
 • AEG
 • Elektrolux
 • Siemens
 • Sharp
 • Miele
 • Whirlpool
 • … og mange flere
Kølefryseskab

Vælg den rette type opvaskemaskine til dit køkken

Hvilken type opvaskemaskine, du skal vælge, afhænger i høj grad af, hvor den skal placeres i dit hjem. Typerne af opvaskemaskiner adskiller sig ved måden de monteres på. Vælg i mellem: 

 • Fritstående opvaskemaskiner
 • Integrerede eller underbyggede opvaskemaskiner
 • Smalle opvaskemaskiner
 • Bordopvaskere

Fritstående opvaskemaskiner

En fritstående opvaskemaskine er et godt valg, hvis dit køkken er indrettet, så du ikke har plads til at indbygge den under din bordplade. Det betyder, at toppen ikke kan udnyttes til bordplads. Til gengæld har producenterne derfor mere frihed til at give de fritstående opvaskemaskiner et andet design, end maskinerne, der sidder under bordpladen.

Bordopvaskere

Er pladsen i køkkenet så trang, at der ikke er plads til en smal opvaskemaskine heller, så kan en bordopvasker være løsningen. Den rummer endnu færre kuverter, men til gengæld fylder den også mindre, og behøver ikke erstatte et skab under bordpladen. Husk blot, at den skal have tilslutning til vand ligesom de større modeller skal.

Integrerede eller underbyggede opvaskemaskiner

Integrerede og underbyggede eller indbyggede opvaskemaskiner er begge byggede ind under bordpladen i dit køkken. Ved den underbyggede model, er fronten på opvaskemaskinen synlig, mens den ikke er synlig i den integrerede model, da der her skal sættes en køkkenlåge på fronten.

Smalle opvaskemaskiner

Smalle opvaskemaskiner er netop som navnet siger, smalle udgaver af almindelige opvaskemaskiner. De er som oftest integrerede eller underbyggede, og så passer de ind i mindre køkkener, hvor der ikke er plads til en almindelig opvaskemaskine.

En smal opvaskemaskine fylder kun 45 cm i bredden, mens dybden er den samme som en almindelig opvaskemaskine, og kan rumme 9-10 kuverter. Bor man alene eller som par, kan det være svært at fylde en hel opvaskemaskine hver gang, hvilket kan betyde, at der bliver spildt en del vand. Med en smal opvaskemaskine får du nemmere fuld udnyttelse af pladsen.

opvaskemaskine

Vælg de rette specifikationer til din opvaskemaskine

Indretning

Få fuld udnyttelse af din opvaskemaskine med den rette indretning. De dyrere modeller har udskiftet den traditionelle bestikkurv med en bestikbakke, som har den øverste hylde i maskinen. Derudover kan du få modeller, hvor du enten kan flytte med nogle af elementerne, eller ligge dem ned, så pladsen bedre kan udnyttes fra vask til vask.

Kapacitet

Størrelsen på en opvaskemaskine måles i kuverter. Det vil sige antal personer, som servicen passer til. De små bordopvaskere passer til ca. 7-9 kuverter, mens de store opvaskemaskiner kan fås op til 16 kuverter. Hvilken kapacitet din opvaskemaskine skal have afhænger af:

 • Hvor mange personer er I i husstanden?
 • Har I ofte gæster?

Lydniveau

Det er en god idé at undersøge lydniveauet for din opvaskemaskine. Det regnes i decibel. Hvis du har et køkkenalrum, eller I bruger køkkenet meget som opholdsrum, er det især vigtigt, at opvaskemaskinen ikke forstyrre, når den er i gang.

Programmer

Har du brug for særlige programmer til din opvaskemaskine? Nogle maskiner fås med et hurtig-program, som kan bruges, hvis du til en vask ikke har gryder eller fade med besværlige pletter. Så kan et hurtig-program sagtens klare det.

Ligeledes fås nogle maskiner med et program, der er beregnet til halvfyldte maskiner. Så har du ofte gæster, men svært ved at fylde en stor maskine i hverdagen, kan det være en god idé med et program til halvfyldte maskiner, så du ikke spilder vand.

Energiforbrug

Med alle hvidevarer er det vigtigt at tage stilling til energiforbrug og energiklasse. Det er det selvfølgelig også med en opvaskemaskine. Energiklassen og energiforbruget er angivet på energimærket. Energiklasserne går fra A+++, som er det bedste, og til D.

Som hovedregel er hvidevarer med bedre energiklasse dyrere end dem i de lavere energiklasser. Til gengæld sparer du også de penge i dit eget energiforbrug i længden.

Køb din nye opvaskemaskine hos Knud Jørgensen El ApS

Hos Knud Jørgensen El ApS står vi klar til at hjælpe dig med at finde den rette opvaskemaskine til dit hjem. Kig forbi vores butik i Gørding og få personlig vejledning og se nogle af vores modeller af opvaskemaskiner. Du kan også ringe til os på telefon 70707099 eller sende en mail til info@kj-el.dk.

Når du køber hvidevarer hos Knud Jørgensen El ApS, vil vi selvfølgelig gerne levere og montere og vi tager også gerne den gamle opvasker med retur. Vi har dygtige hvidevaremontører klar til at hjælpe dig.

hvidevarer-goerding-1

Elsalg - Gørding

Nørregade 23, Gørding 6690

Varmepumpepuljen åbner mandag d. 27. maj kl. 10:00

Nu kan du søge om økonomisk støtte til installation af en energieffektiv varmepumpe.
Hos Knud Jørgensen El hjælper vi dig med at udnytte denne mulighed for at reducere dit energiforbrug og forbedre din boligs værdi.