Tørretumblere

Hos Knud Jørgensen El ApS har vi erfarne og dygtige folk klar til at hjælpe dig med alt fra montering af tørretumbler til rådgivning til valg af tørretumbler. Besøg vores butik i Gørding og få personlig vejledning samtidig med, at du kan se maskinerne, eller ring til os på telefon 70707099. Du kan også skrive til os på mail info@kj-el.dk.

Vi fører tørretumblere fra kendte mærker som:

 • AEG
 • Bosch
 • Sharp
 • Miele
 • Whirlpool
 • Siemens
 • … og mange flere

Vores montører har desuden været på kurser hos flere af producenterne, så de ved præcis, hvordan din tørretumbler skal monteres og serviceres.

tørretumbler

Vælg den rette type tørretumbler

Hvilken tørretumbler, du skal vælge, kommer først og fremmest an på, hvilket tørre behov man har og monterings muligheder. Der findes 3 typer af tørretumblere:

 • Kondenstørretumbler med varmelegeme
 • Kondenstørretumbler med varmepumpe
 • Tørretumbler med aftræk

Tørretumbler med aftræk

En tørretumbler med aftræk cirkulerer luften, og blæser den varme luft ud i fri.  En aftræks tumbler er en forholdsvis billig investering men meget dyr i drift.

Aftrækstørretumblere er en større installation end kondenstørretumblere. Det er de, fordi de kræver et aftræk ud i det fri. Det vil sige, at der skal bores et hul gennem ydermuren, som den fugtige luft kan cirkuleres ud igennem.

En tørretumbler med aftræk er perfekt til dig som har et forholdsvis lille behov for at tørre tøj.

Kondenstørretumbler med varmelegeme

Kondenstørretumbleren er den type, som er nemmest at installere i dit hjem, hvis du ikke har en tørretumbler i forvejen. Kondenstørretumbleren samler vandet fra vasketøjet i en beholder eller kan sættes direkte til afløb.

Kondenstørretumbleren med varmelegeme er til dem som ikke har det store tørrebehov, da disse tørretumblere bruger en del strøm.  Passer perfekt til lejligheder, rækkehuse og parcelhuse.

Kondenstørretumbler med varmepumpe

Kondenstørretumbleren er den type, som er nemmest at installere i dit hjem, hvis du ikke har en tørretumbler i forvejen. Kondenstørretumbleren samler vandet fra vasketøjet i en beholder eller kan sættes direkte til afløb.

Kondenstørretumbler med varmepumpe er meget billig i drift og du kan nem spare over kr. 500,00 på din strømregning om året. Passer perfekt til lejligheder, rækkehuse og parcelhuse.

Ud over disse tre typer af tørretumblere, kan du også vælge tørreskabe.

Tørretumblerens funktioner

Når du har taget stilling til, hvilken type tørretumbler, der passer hjem til dig, så kan du tage stilling til de funktioner, som din nye tørretumbler skal have. Det er ikke alle funktioner, som nødvendigvis er lige vigtige for dig, og det vigtigste er, at vi finder en tørretumbler, som passer til dine behov.

Her kan du se nogle af de funktioner, som du kan tage stilling til:

 • Kapacitet
 • Vendbar luge
 • Lydniveau
 • Elektronisk styring
 • Wifi

Energimærket er vigtigt for alle typer hvidevarer. Køb hvidevarer med A+++ energiklasse og spar penge i det lange løb.

Kapacitet

Kapaciteten for en tørretumbler fortæller, hvor meget tøj man kan komme i den. Det bliver målt i kg ligesom med en vaskemaskine. Det er en god idé at vælge en tørretumbler med samme kapacitet som ens vaskemaskine, så du kan tørre samme mængde tøj, som du vasker.

Vendbar luge

Den vendbare luge kan være praktisk, hvis du er usikker på, hvordan rummet ellers skal indrettes, som tørretumbleren skal stå i. Kommer der skabe i vejen for lugen? Kommer lugen fra vaskemaskinen i vejen for lugen på tørretumbleren? Med en vendbar luge slipper du for at gennemtænke til mindste detalje, så du kan tilpasse lugen i tørretumbleren til rummet.

Lydniveau

Hvis du har et isoleret skur, som du bruger til vaskerum, så er lydniveauet underordnet for din tørretumbler. Men hvis du bor i lejlighed, eller skal have din tørretumbler inde i dit hus tæt på opholdsrum, så er lydniveauet vigtigt.

De fleste producenter producerer tørretumblere med lavt lydniveau, så hvis det er en vigtig funktion for din tørretumbler, så har vi et stort udvalg af lydsvage maskiner.

Elektronisk styring

De fleste tørretumblere har en almindelig tidsstyring. Det vil sige, at du vælger, hvor lang tid tørretumbleren skal tørre ud fra, hvor lang tid du forventer, at tørringen af tøjet vil tage.

Den anden mulighed er at købe en tørretumbler med elektronisk styring. Her sætter du et tørreprogram i gang, og så vurderer tørretumbleren selv, hvor lang tid det vil tage at tørre. På den måde sparer du energi, da tørretumbleren ikke er i gang for længe.

Wifi

Ønsker du at kunne styre din tørretumbler, uanset hvor du befinder dig? Så kan du vælge en tørretumbler med wifi. Så kan du styre tørretumbleren med telefonen. Mange modeller har endda Apps eller programmer, hvor du kan fejlsøge og finde problemer med maskinen inden de bliver til større problemer.

Køb tørretumbler hos Knud Jørgensen El ApS

Knud Jørgensen El ApS har erfarne og professionelle montører klar til at levere og installere din tørretumbler. Vi kan også svarer på alle dine spørgsmål omkring tørretumblere, og hjælpe dig med at finde den rigtige tørretumbler til netop dig og din familie. Ring til os på telefon 70707099 eller send en mail med dine spørgsmål til info@kj-el.dk.

Hvis du gerne vil se udvalget og få en personlig snak, så besøg os i vores butik i Gørding.

hvidevarer-goerding-1

Elsalg - Gørding

Nørregade 23, Gørding 6690

Varmepumpepuljen åbner mandag d. 27. maj kl. 10:00

Nu kan du søge om økonomisk støtte til installation af en energieffektiv varmepumpe.
Hos Knud Jørgensen El hjælper vi dig med at udnytte denne mulighed for at reducere dit energiforbrug og forbedre din boligs værdi.