Ovne

En ovn er fast inventar i ethvert køkken. Det er svært at forestille sig et køkken uden en ovn. Madlavningen kan både blive nemmere, og du kan udvide dit repertoire af retter og opskrifter frem for, hvis du kun har et komfur med kogeplader til rådighed.

Der findes flere forskellige typer af ovne, som vi vil fortælle dig om herunder:

 • Indbygningsovne
 • Dampovne
 • Kombiovne
 • Mikroovne
 • Miniovne

Hos Knud Jørgensen El ApS, kan du i vores to butikker i Grindsted eller Gørding se et stort udvalg af forskellige ovntyper, samt få hjælp til at vælge den ovn, som passer til dig.

komfurer

Vælg den rette ovntype

Indbygningsovne

En indbygningsovn er en ovn, som ikke hænger sammen med en kogeplade. Den bliver indbygget i køkkenet og kan derfor placeres andre steder, som kan være nemmere at komme til end ovnen i et komfur.

En indbygningsovn placeres ofte lidt oppe i højden. Så bliver det nemmere for dig af flytte bageplader og riste til og fra ovn, så du ikke skal balancere med dem på hug.

En indbygningsovn er en meget almindelig ovn i de danske hjem netop på grund af den gode arbejdshøjde.

Dampovne

En dampovn kan de samme ting som en almindelig ovn. Den har blot også en dampfunktion, hvilket betyder, at den er specielt godt egnet til at tilberede mad med damp.

Når man tilbereder mad med damp ved omkring 100 graders varme, undgår du og ødelægge proteiner i maden samt bibeholde smag og saft. Derudover er dampovnen fantastisk til:

 • Opvarmning af rester
 • Opfriske daggammelt brød
 • Bagning

Dampovnen har dog ikke et helt ligeså stort ovnrum, som en almindelig ovn, da der skal være plads til en vandbeholder til at skabe damp. 

Miniovne

En miniovn er en almindelig ovn i lille udgave. Den er perfekt egnet til kollegielejligheder eller små bylejligheder, hvor køkkenet ikke er særlig stort. Meget mad er nemt at tilberede i en ovn, så hvis du bor i en kollegiebolig med et tekøkken og måske to kogeplader, så kan en miniovn være et godt køb til dig.

Med en miniovn kan du varme din pizza, lave en tærte, ovnstege kartofler eller kyllingefilet, eller bage en kage. Meget af den mad man hurtigt laver i hverdagen, bliver meget nemmere med en ovn.

Vælg en miniovn, hvis du enten ikke har plads eller brug for en almindelig ovn med større ovnrum.

Mikroovne

En mikroovn eller en mikrobølgeovn er en lille ovn, som opvarmer, optør og tilbereder mad med mikrobølger. Mange hjem har en mikroovn til når tilberedningen skal være nem. I dag skal aftensmaden i mange hjem være hurtig, nem og sund. Derfor er konceptet convenience mad kommet frem. Dette er de nemme og lækre færdigretter i supermarkederne. Disse kan ofte hurtigt tilberedes i mikroovnen, og så er der mere tid til hygge om aftenen med familien. 

Men faktisk kan en mikroovn meget mere end blot at opvarme færdigretter. En mikroovn kan både:

 • Opvarme rester
 • Tilberede nye retter
 • Lave snacks og dessert

De fleste har en mikroovn ud over deres almindelige ovn, da en mikroovn ikke er særlig stor. Men hvilken mikroovn, du skal vælge, kommer an på:

 • Skal du bruge den til tilberedning af mad eller blot til at poppe popcorn en gang i mellem?
 • Hvor stor en mikroovn, har du brug for?
 • Hvor skal den placeres i huset, så hvor vigtigt er designet?

Kombiovne

En kombiovn er en ovn, som både kan tilberede med mikrobølger og har funktioner som en almindelig ovn. Den kan for eksempel have:

 • Grill funktion
 • Varmluft funktioner
 • Over- og undervarme

Derfor har du også mulighed for at kombinere tilberedningsteknikker, som eksempelvis mikrobølger med varmluft.

Ligesom andre typer af ovne, så skal du være opmærksom på, hvad denne ovn skal bruges til for at vælge den rette. Overvej derfor ovnrummets størrelse, energiklassen, optøningsfunktion og renseprogram.

komfur

Vælg en ovn med de rette funktioner

Energiklasse

Energiklassen er vigtig for alle hvidevarer. Den er angivet på energimærket og rangerer fra A+++ til D. A+++ er de energimæssigt bedste ovne. De koster selvfølgelig en smule mere, når du køber dem, end ovne med dårligere energiklasse. Til gengæld tjener de penge sig selv hjem i energiforbrug over tid.

Design

Når du kigger på ny ovn, skal du både kigge på indvendigt og udvendigt design. Det udvendige design skal gerne passe ind i resten af køkkenets look, samt passe til din smag. Det indvendige design handler mere om højden, dybden og bredden på ovnen. Det siger noget om, hvor store bagepladerne er, samt hvor mange plader, du kan have inde ad gangen.

Ovnrummets størrelse

Ovnrummets størrelse hænger både sammen med det indvendige design og samtidig skal det passe til jeres husholdning. Holder i tit jul hjemme ved jer, så der skal kunne være både en and og en flæskesteg, så har I formentlig brug for et større ovnrum. 

Selvrensende ovne

En selvrensende ovn er en ovn, som har et program, der er beregnet til at løsne skidt og fedt i ovnen. Der findes to renseprogrammer:

 • Pyrolyse
 • Katalyse

En pyrolyse ovn er en ovn, som rengøres helt uden brug af kemikalier. Ovnen varmes op til 400-500 grader, hvilket betyder at alt snavs bliver til aske, som nemt kan tørres af med en klud. Det er dog vigtigt, at du dobbelttjekker instruktionsbogen for at se, om riste og bageplader kan tåle de høje temperaturer, inden du sætter renseprogrammet i gang.

En katalyse ovn er indvendigt beklædt med paneler, som er fedtafvisende. Her bliver fedt og snavs brændt af, hvis temperaturen kommer over 200 grader i mere end en time. Med en katalyse ovn, kan der dog stadig sætte sig lidt fedt fast bag panelerne. Derfor er manuel rengøring stadig nødvendig, dog ikke så ofte som uden denne funktion. 

Køb din nye ovn hos Knud Jørgensen El ApS

Hos Knud Jørgensen El ApS står vi klar til at hjælpe dig med din nye ovn uanset hvilken type, du har brug for. Vi kan desuden også hjælpe dig med at finde den rette ovn til dit hjem. Besøg os i vores butik i Gørding. Eller ring til os på telefon 70707099 og få en snak om valg af ovn til din husstand. Du kan også sende os en mail med dine spørgsmål til info@kj-el.dk.

Vi forhandler et stort udvalg af ovne fra kendte mærker som:

 • Siemens
 • Miele
 • Bosch
 • Gorenje
 • SMEG
 • Voss
 • … og mange flere
hvidevarer-goerding-1

Elsalg - Gørding

Nørregade 23, Gørding 6690

Varmepumpepuljen åbner mandag d. 27. maj kl. 10:00

Nu kan du søge om økonomisk støtte til installation af en energieffektiv varmepumpe.
Hos Knud Jørgensen El hjælper vi dig med at udnytte denne mulighed for at reducere dit energiforbrug og forbedre din boligs værdi.