facebook share

Komfurer

Komfuret i et køkken kan have stor betydning for glæden ved at lave mad. Et godt komfur med en god kogeplade og ovn gør madlavningen sjovere og nemmere. Et komfur er en fritstående hvidevare, hvor du har kombineret ovn og kogeplade. Du skal derfor tænke over tre ting, når du køber komfur:

  • Ovnen
  • Kogepladen
  • Størrelsen

Der findes flere forskellige typer af komfurer, som vi vil gennemgå herunder. Så kan du få en idé om, hvilken type komfur, der passer bedst til dig. Læs herunder om:

  • Gaskomfurer
  • Induktionskomfurer
  • Keramiske komfurer
  • Massepladekomfurer

Du er altid velkommen til at besøge os i vores butik i Gørding eller ringe til os på telefon 70707099. Du kan også sende en mail til os på info@kj-el.dk.

Hos Knud Jørgensen El ApS er vi medlem af Elsalg.

Komfur - Knud Jørgensen El ApS_1.jpg

Induktionskomfurer

Hvad er induktion?

Induktion i et induktionskomfur betyder, at varmen bliver komprimeret og ledt direkte op i din gryde eller pande. Induktionspladen virker magnetisk og sender varmen magnetisk op i gryder og pander. Metallet i gryden virker derfor som en leder for varmen fra pladen.

Det er derfor, at ikke alle gryder og pander virker med et induktionskomfur. Kogegrejet kan simpelthen ikke lede varmen. 

Regulér temperaturen med stor præcision med induktionskomfur

Et induktionskomfur varmer næsten øjeblikkeligt fra det øjeblik, du tænder for varmen. Det skal ikke, ligesom nogle andre typer af komfurer opvarme selv først, inden komfuret begynder at opvarme gryder eller pander. Derfor kan du tilberede din mad med stor præcision og derved opnå det bedste resultat for madlavningen.

Du undgår desuden også eftervarme med et induktionskomfur, da komfuret kun varmer, hvis det reagerer med gryden eller panden ovenpå. Du risikerer dermed ikke at din kogeplade står og varmer videre efter, at du har taget gryden af.

Derudover slukker induktionspladen øjeblikkeligt, og derfor undgår du også eftervarme og overtilberedning af maden, hvis du lader gryden stå på pladen, efter du har slukket for den.

Nem rengøring af induktionskomfuret

Et induktionskomfur har en helt glat overflade og er derfor nemt at rengøre. Faktisk kan du få det meste af med en klud og rengøringsmiddel, som er beregnet til kogeplader. Ellers kan resten nemt fjernes med en glasskraber, som tager genstridige pletter væk.

Køb kogegrej der passer til induktion

Mange har prøvet at flytte fra en lejlighed uden induktionskomfur og over til en lejlighed med induktionskomfur, hvor dine gryder og pander pludselig ikke virker på komfuret længere. Det giver både besvær og en ekstra omkostning til udskiftning af kogegrej.

Alle gryder og pander, som passer til et komfur med induktion, passer også til andre typer komfurer. Du kan sagtens vælge andre typer af gryder og pander, hvis du ikke har et induktionskomfur, men det er vigtigt at vælge kogegrej, som passer til induktion.

Er du i tvivl om, hvorvidt dine gryder og pander passer til induktion, kan du teste det med en magnet fra køleskabet. Hvis magneten hænger fast, så passer den til induktion.

Komfur - Knud Jørgensen El ApS.jpg

Gaskomfurer

Regulér temperaturen nemt med et gaskomfur

Et gaskomfur er det optimale komfur til at tilberede mad til perfektion. Et gaskomfur varmer øjeblikkeligt op til den temperatur, som man ønsker. Samme effekt har det, når du justerer på blusset. Flammen i blusset justeres øjeblikkeligt, når du justerer udledningen af gas dertil. Det betyder også, at du har fuld kontrol over temperaturen, som maden tilberedes ved, hvilket giver de bedste resultater.

Ligesom almindelige kogeplader tager tid om at varme op, så tager de også tid af køle ned. Det betyder, at der er en masse eftervarme i kogepladen, som gør, at maden tilbereder videre, efter du har stoppet varmen. Med et gaskomfur slukkes varmen lige så hurtigt som flammen går ud.

Med et gaskomfur får du den optimale kontrol over temperaturen og tilberedningen af din mad.

Flere fordele med et gaskomfur

Den største fordel er absolut den fulde kontrol over temperaturen og tilberedningen. Der er dog også flere fordele ved at vælge et gaskomfur:

  • Kogegrej med ikke-flad bund

Udformningen på kogepladerne på et gaskomfur gør, at kogegrej med en ikke helt flad bund står mere stabilt på et gaskomfur end på et elkomfur.

  • Gas er billigere end el

En energienhed på et gaskomfur koster cirka det halve af energienheden på et elkomfur. Derfor er der faktisk penge at spare på jeres forbrug i husstanden ved valg af et gaskomfur.

Komfur - Knud Jørgensen El ApS_2.jpg

Keramiske komfurer

Hvordan virker et keramisk komfur?

Udenpå ligner et keramisk komfur og et induktionskomfur hinanden meget. Et keramisk komfur består af en glasplade, hvor kogepladerne bliver opvarmet af glødetråde eller halogenlys.

Komfuret kan opvarme alle typer af kogegrej, og kræver derfor ikke specielle gryder eller pander. Til gengæld er det en smule længere tid om at varme op. Ligeledes er det også længere tid om at skifte temperatur end induktionskomfuret.

Keramisk komfur med fleksibel kogezone

Mange modeller af keramiske komfurer har kogeplader med fleksibel kogezone. Det betyder, at du har to størrelser kogeplade på samme kogeplade. Du vælger blot om glødetråden skal varme hele kogepladen op eller blot den inderste kogezone.

Nem rengøring af keramisk komfur

Glasoverfladen på et keramisk komfur er super nemt og rengøre, da det er en helt glat overflade. Med en klud, noget vand og rengøringsmiddel beregnet til komfurer, kan du få det meste snavs af. Og det resterende kan du nemt fjerne med en glasskraber.

Køb komfur hos Knud Jørgensen El ApS

Hos Knud Jørgensen El ApS har vi et stort udvalg af komfurer i vores butik i Gørding, vi står altid klar til at svare på alle dine spørgsmål. Vil du gerne vide mere om de forskellige typer af komfurer eller et komfurs funktioner, så er du også velkommen til at ringe til os på telefon 70707099 eller sende os en mail på info@kj-el.dk.

Når du køber dine hvidevarer hos os, leverer og monterer vi altid. Det indgår i prisen. Vi tager også gerne dine gamle hvidevarer med retur, hvis du ønsker det. Vores montører har mange års erfaring med hvidevarer.

Læs mere om hvidevareservice her

Hvidevarer Gørding 1

Elsalg - Gørding

Nørregade 23

Gørding 6690

Gørding-Butik.png

Showroom - Grindsted

Vestergade 69D

Grindsted 7200