facebook share

Energitilskud til varmepumper

Få tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

 

tilskudsordning varmepumper
Du kan ansøge om tilskud til boligforbedringer, der sparer energi

Sådan søger du tilskud til Luft/vand varmepumpe

SparEnergi.dk kan du få en udførlig vejledning i at ansøge om tilskud til en luft/vand varmepumpe, du kan også beregne hvor meget du kan få i tilskud. På siden ligger der et link til ansøgningsportalen på Energistyrelsen.dk

Sådan søger du:

Find følgende dokumenter frem:

Vejledning til ansøgning om tilskud til energibesparelser og energieffektiviseringer i bygninger til helårsbeboelse:

Download PDF


Det lyder i et høringsudkast til en ny bekendtgørelse fra Energistyrelsen at danske boligejere kan se frem til et tilskud på op til 37.000 kr. hvis de vælger at få installeret en energieffektiv luft til vand varmepumpe.

Energistyrelsen fremlægger en model for det fremtidige tilskud til varmepumper, efter modellen skal tilskuddet fremover udregnes ud fra størrelsen på huset hvor varmepumpen skal installeres og det skal gælde fra den 15. oktober 2020

Kilde: Finans.dk

 

håndværkerfradrag

 Håndværkerfradrag

Du kan stadig få håndværkerfradrag, i 2020 er fradraget på 12.500,- pr. person over 18 år i husstanden, håndværkerfradrag fåes til både luft/luft varmepumpe og luft/vand varmepumpe.

Kilde: SKAT


nedsat elpris
Nedsat elafgift

Hvis du opfylder kravene om at din primære energikilde i din bolig er el og det er registreret i Bygnings- og Boligregistret (BBR) kan du få nedsat elafgiften, afgiften nedsættes til helårsboliger, ferielejligheder til eget brug og sommerhuse.

Hvis kravene er opfyldt kan man pr. 1. januar 2020 spare 85,25 øre pr. kWh (inkl. moms) pr. kWh man bruger mere end 4000 kWh om året. En helårsbolig som er elopvarmet bruger i gennemsnit 15.000 kWh til opvarmning om året, det giver en gennemsnitlig besparelse på cirka 9.400 kroner om året.

Man skal selv registrere varmepumpen ved BBR og ansøge sit el-selskab om nedsættelse af afgiften.

Håndværkerfradrag.jpgHer kan du se hvor meget du kan få i tilskud til din varmepumpe