Emhætter

En emhætte er en vigtig installation i ethvert køkken. Emhætten sørger for at suge em og mados ud af køkkenet eller køkkenalrummet, så luften forbliver forholdsvis ren. Men en emhætte er ikke bare en emhætte.

Emhætter findes med flere vigtige specifikationer, som du som kunde skal tage stilling til. Derudover findes der flere forskellige typer af emhætter, hvor du både skal overveje design og montering af disse typer.

Her nedenfor kan du læse mere om, hvad du bør overveje, når du skal til at købe ny emhætte. Læs om:

  • Kapacitet
  • Lydniveau
  • Emhættetyper

Kapacitet

En emhættes kapacitet fortæller, hvor stort et rum, emhætten kan rense luften i. Derfor er større kapacitet ikke altid bedre, hvis du har et lille køkken. Har du til gengæld et stort køkkenalrum, så er kapaciteten meget vigtig.

Sådan finder du den rette kapacitet

En emhættes kapacitet finder du ved at sige rummets rumfang ganget med 10. Køkkenets eller køkkenalrummets rumfang finder du ved at regne højde x dybde x bredde. Hvis dit køkken eksempelvis er 3m langt, 5m dybt og 2,38m højt, vil regnestykket se således ud:

3 x 5 x 2,38 x 10 = 357 m3/t

Lydniveau

Det er altid rarest at vælge en emhætte med et lavt lydniveau. Nogle producenter er selvfølgelig bedre til at udvikle deres produkter end andre, men man skal være opmærksom på, at en højere kapacitet og sugeevne er forbundet med et højere lydniveau.

Derfor kan det også være en ulempe at vælge en emhætte med en høj kapacitet i et lille køkken, da lyden i så fald vil virke højere. Hvis du gerne vil have en lydsvag emhætte, bør du gå efter en på 57 dB eller lavere.

Emhætte.jpg

Typer af emhætter

Frithængende emhætter

En frithængende emhætte er, ligesom navnet antyder, frithængende. I de moderne køkkener uden overskabe ses den frithængende emhætte ofte, da den ikke er pakket væk i et køkkenelement og derfor hænger frit fra loftet og ned over komfuret.

Indbygningsemhætter

Indbygningsemhætten er monteret i loftet, og så er den pakket væk i et køkkenelement som eksempelvis et overskab. Så hvis man ikke er til synlige emhætter, så kan denne type være en god idé.

Væghængte emhætter

Den væghængte emhætte er lige så synlig som den frithængende emhætte. Den er blot monteret på væggen i stedet for i loftet.

Udtræksemhætter

Udtræksemhætter er også pakket ind i et overskab. Til gengæld har den et udtræk, som gør, at den kan trækkes ud fra under overskabet, og skubbes ind igen.

Bordemfang

En moderne udgave af emhætten er bordemfanget. Det er monteret i dit komfur, så det trækkes lodret op bag din kogeplade. Denne type emhætte fanger dog ikke helt så meget mados, som de andre typer. Til gengæld er den næsten usynlig.

Loftemfang

Denne type emhætte er en krævende installation i dit køkken. Den er integreret i dit loft, hvilket gør det til et større projekt at få denne installeret. Til gengæld har du masser af lys og plads i dit køkken, når din emhætte ikke er i vejen.

Wireemhætter

Nogle af de smarteste emhætter på markedet er wireemhætter. Det er emhætter, som er monteret med wire i stedet for den udsugningskanal, som man normalvis kender fra emhætter. Derfor har du stadig forholdsvis meget luft over dit komfur, da hverken udsugningskanal eller overskab til at pakke den væk i, er til stede.

Vær dog opmærksom på, at wireemhætter er recirkulationsemhætter. Det betyder, at i stedet for udsugningskanaler har de kulfiltre. Luften bliver altså ikke suget ud af dit køkken, men bliver derimod renset og ledt ud i køkkenet igen. Dette er den mest miljøvenlige måde at have emhætte på, til gengæld skal kulfilteret skiftes 1-2 gange årligt.

Køb din emhætte hos Knud Jørgensen El ApS

Hos Knud Jørgensen El ApS vil vi meget gerne hjælpe dig med at finde den rette emhætte til dit behov. Du er velkommen til at komme ind og se produkterne i vores to forretninger, eller ringe til os på telefon 70707099. Du kan også sende os en mail til info@kj-el.dk.

Når du køber en emhætte hos Knud Jørgensen El ApS, vil vi emhætte selvfølgelig tilbyde at montere din nye, og vi tager også gerne den gamle emhætte med, hvis du ønsker det.

Grindsted-Elsalg-Butik.png

Elsalg - Gørding

Nørregade 23

Gørding 6690

Gørding-Butik.png

Butik - Grindsted

Vestergade 69D

Grindsted 7200